Nederland

SGP vindt reclame overspelsite Second Love maar niks

24 april 2013 13:19 Aangepast: 24 april 2013 13:30

Reclame voor een site als Second Love, waarop mensen met een relatie iemand kunnen vinden met wie zij vreemd kunnen gaan, is niet normaal. Dat is althans de mening van SGP-leider Kees van der Staaij.

Hij vindt dat zo'n site 'een bom onder relaties legt, zelfs wanneer het goede huwelijken betreft'. Van der Staaij: "Ik snap niet dat deze reclame voor het aanmoedigen van ontrouw in relaties kennelijk heel normaal wordt gevonden. Ik vind het namelijk helemaal niet normaal."

Hij heeft vragen gesteld, omdat hij het onwenselijk vindt dat reclames voor Second Love op de publieke omroep worden uitgezonden.

Verraad aan de kinderen

De SGP'er zou liever zien dat iedereen zich sterk maakt voor trouw aan elkaar en niet voor ontrouw. "Meer dan ooit is er behoefte aan sterke relaties en intacte gezinnen", vindt Van der Staaij. Websites als Second Love promoten volgens hem moedwillig overspel, 'met alle ellende van dien'.

Van vreemdgaan zijn volgens Van der Staaij niet alleen de partners de dupe, maar ook de kinderen. "Nog niet zo lang geleden hadden we de overheidscampagne 'Drank maakt meer kapot dan je lief is'. Dat geldt niet minder voor bedrog van de eigen partner en verraad aan de kinderen."

RTLNieuws.nl/ANP
`