Nederland

Politie en ambulance aangevallen bij reanimatie agent

01 januari 2017 03:33 Aangepast: 01 januari 2017 12:31
(archieffoto)

Op veel plaatsen moest de politie en de brandweer het ook dit jaar weer ontgelden bij de jaarwisseling. In onder meer Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort werden hulpdiensten aangevallen.

In de Haagse Schilderswijk raakte een politieagent zwaargewond bij een aanrijding. De ambulance en politie die vervolgens ter plekke kwam, werden bekogeld met vuurwerk, stenen en flessen. De ME moest ter plekke komen om het ambulancepersoneel te beschermen, terwijl ze probeerden de zwaargewonde agent te reanimeren. 

Bij de aanrijding was overigens waarschijnlijk geen opzet in het spel. De 27-jarige bestuurster uit Den Haag is gehoord.

Video: ME rukt uit na ongeluk Den Haag

Ook in Amersfoort ging het dit jaar opnieuw mis. Jongeren staken een auto in de brand, en toen de politie arriveerde, namen ze de agenten onder vuur met vuurpijlen. 30 jongeren werden aangehouden, meldt RTV Utrecht. Vorig jaar was het de brandweer die werd aangevallen in de Utrechtse stad. 

Beschoten met vuurwerk

In Amsterdam zijn twee personen aangehouden die agenten beschoten met vuurwerk. Zij worden verdacht van poging tot zware mishandeling meldt de Amsterdamse politie. In Rotterdam gebeurde hetzelfde, meldt RTV Rijnmond. Ook daar werden twee mensen opgepakt omdat ze vuurpijlen op agenten richten. In Leiden moest de politie erbij komen, toen de brandweer werd bekogeld met zwaar vuurwerk

Eerder op de avond werd de brandweer in Utrecht ook al aangevallen bij het blussen van een van de vele autobranden in de wijk Overvecht. Daarbij raakte niemand gewond.  

RTL Nieuws
`