Nederland

Tijn (6) van nagellakactie Serious Request overleden

07 juli 2017 08:59 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Archieffoto. Beeld © ANP

De 6-jarige Tijn Kolsteren, die bekend werd door zijn nagellakactie bij Serious Request van 3FM, is overleden. Dat is zojuist op de radiozender bekendgemaakt. De jongen leed aan hersenstamkanker.

In een verklaring schrijft 3FM: "Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar." 

Diep geraakt

Serious Request leverde vorig jaar in totaal ruim 9,25 miljoen euro op. Maar liefst 2,5 miljoen daarvan werd binnengehaald met de nagellakactie van Tijn. 3FM is aangeslagen door zijn dood: "Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was."

"Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt - toen, vandaag, voor altijd. Ongeloof, boosheid, verdriet: er is zoveel wat we op dit moment voelen, maar we zijn even stil. Lieve Tijn, rust zacht."

Tijn krijgt heel Nederland aan het lakken: 

Vervolgactie

Dit voorjaar kwamen Youp van 't Hek en Wendy van Dijk met een vervolg op Tijns actie. Ze verkochten potjes nagellak, in kleuren die Tijn heeft uitgekozen. Gistermiddag ging de teller over de 1 miljoen euro heen. Dat was ook het streefbedrag.

Het geld gaat naar Stichting Semmy, die er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. De zeldzame ziekte treft in Nederland jaarlijks vijftien tot twintig kinderen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.

Meer op rtlnieuws.nl:
Yes! Nagellakactie voor Tijn brengt miljoen euro op

`