Nederland

Schiphol op vingers getikt: winkels zijn niet het goedkoopste

29 juli 2017 06:54 Aangepast: 29 juli 2017 09:33
Schiphol (archieffoto).

De winkels op Schiphol zijn op hun vingers getikt omdat ze zeggen dat hun winkels gegarandeerd het goedkoopste zijn, de zogenoemde laagsteprijsgarantie. Volgens de Reclame Code Commissie klopt dat niet.

Winkels op de luchthaven geven soms een laagsteprijsgarantie. Schiphol beweert dan dat deze winkels 'gegarandeerd het goedkoopst van Nederland zijn'. Klanten krijgen het verschil terugbetaald als ze elders in het land toch een goedkoper product vinden.

Klacht

De Consumentenbond diende een klacht in omdat webwinkels soms goedkoper zijn, schrijft De Telegraaf. De Reclame Code Commissie heeft nu uitspraak gedaan. Die is nog niet openbaar, maar de krant kreeg al inzage.

De Consumentenbond stelt in de Telegraaf: "We trokken al eerder aan de bel over misleiding van reizigers, die met lage prijzen verleid worden in het winkelparadijs achter de paspoortcontrole. In werkelijkheid zijn ze vaak veel duurder uit dan elders."

'Niet misleiden'

De winkeliersvereniging van Schiphol vindt dat de winkels de reizigers niet misleiden. "Het zal best wel eens voorkomen dat er 'buiten' een betere aanbieding is, maar dat is uitzondering", zegt de voorzitter van de winkeliersvereniging in de krant.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore