Nederland

Gewurgde vrouw had geen doodswens

17 juli 2013 11:05

De man die vorig jaar zijn vriendin wurgde, is veroordeeld voor moord en niet voor 'levensbeëindiging op verzoek'. Op een afscheidsbriefje stond dat het stel had besloten samen uit het leven te stappen, maar volgens de rechtbank was dat eigenlijk niet de wil van de volgzame vrouw.

De 48-jarige man die 5 november in Lienden zijn vriendin wurgde met een riem, is vandaag veroordeeld voor moord en niet voor 'levensbeëindiging op verzoek'. Op een afscheidsbriefje stond dat het stel had besloten samen uit het leven te stappen, maar volgens de rechtbank was dat eigenlijk niet de wil van de volgzame vrouw.
   
De rechtbank heeft de man volgens adviezen van deskundigen veroordeeld tot 5 jaar cel en tbs met voorwaarden.
   
De man bekende dat hij de vrouw heeft gewurgd nadat het doorsnijden van haar pols niet het gewenste resultaat opleverde. Daarna heeft hij zichzelf levensgevaarlijk in zijn buik gestoken, maar toch 112 gebeld toen hij bang werd.
   
Het stel was 11 jaar samen toen hij zijn werk en auto kwijtraakte. Er kwamen geld- en huisvestingsproblemen, waardoor het stel hun huis uit moest en in augustus naar het Liendense huisje verhuisde. Deskundigen constateerden een autismeachtige stoornis bij de man, waardoor hij dacht dat zijn vriendin en hij samen één wil hadden: die van hem.

RTL Nieuws
`