Nederland

Personeel groothandel Gouda aangehouden om dood Poolse winkeldief

22 augustus 2017 12:31 Aangepast: 13 november 2017 15:07
(Archieffoto)

Twee personeelsleden van een groothandel in Gouda worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een dief die probeerde te ontkomen. Het tweetal wordt vandaag door de politie verhoord. Ze zijn formeel aangehouden, zegt het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag.

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Polen, werd vrijdag 11 augustus aangesproken door personeel van de vestiging van groothandel Sligro omdat hij spullen probeerde te stelen. De man beukte daarna een glazen deur in om te kunnen wegkomen. Twee personeelsleden, mannen van 56 en 57 jaar, hielden hem daarop 'met kracht in bedwang', zegt het OM.

Niet meer bij bewustzijn

Toen de politie arriveerde, bewoog het slachtoffer niet meer. De man is gereanimeerd, maar niet meer bij bewustzijn gekomen. Drie paar dagen later overleed hij. Zijn doodsoorzaak is niet duidelijk. De man had geen zichtbare bloedingen, zegt het OM. In Polen is sectie uitgevoerd op het lichaam van het slachtoffer, maar de uitslag daarvan is nog niet binnen.

Het OM wil weten wat er precies is gebeurd. De personeelsleden van de groothandel worden vastgehouden, maar mogen na verhoor waarschijnlijk weer gaan. "Het gaat hier om een burgerarrest en we willen precies weten hoe het winkelpersoneel heeft gehandeld", zegt een woordvoerder van het OM. Na het strafrechtelijk onderzoek zal het OM besluiten of er reden is om de mannen te vervolgen.

 

`