Van Rey-zaak: Teeven onder vuur

'Teeven betrokken bij corruptiezaak Van Rey'

26 november 2013 08:48 Aangepast: 26 november 2013 10:10
Beeld © ANP

De affaire rond de van corruptie verdachte oud-senator Jos van Rey van de VVD raakt ook staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie. Dat meldt De Telegraaf op basis van eigen onderzoek. Er zou een cruciale telefoontap van een gesprek tussen de staatssecretaris en Van Rey verdwenen zijn.

Het zou gaan om een tap van een gesprek tussen beide VVD’ers over een burgemeesterskandidaat voor Roermond. Als Teeven zich heeft bemoeid met de burgemeestersbenoeming, dan heeft hij zijn ambtsgeheim geschonden. Informatie over burgemeesterskandidaten is volgens de wet gebonden aan vertrouwelijkheid.

Mogelijke schade
Het gesprek waaruit deze betrokkenheid van Teeven kan blijken, is nu dus verdwenen. De staatssecretaris wordt dan ook opgeroepen voor verhoor in het strafrechtelijke onderzoek naar de benoeming van de nieuwe burgemeester in Roermond. 

Dan zal hij in ieder geval duidelijk moeten maken wat er in het gesprek met Van Rey is besproken. En hij zal moeten aantonen dat hij niets te maken heeft met de verdwijning van de telefoontap, die voor hem mogelijk schadelijk zou kunnen zijn.

RTL Nieuws
`