Seriemoordenaar Patrick S.

Pleegde 'het beest van Spijkenisse' meer moorden?

08 januari 2014 12:43 Aangepast: 24 juni 2014 01:13

'Het beest van Spijkenisse' wordt hij genoemd. Patrick S. vermoordde in 2010 de 21-jarige Farida Zargar en doodde in datzelfde jaar de 43-jarige Nanda Kerklaan. Maar de politie vermoedt dat hij vaker heeft toegeslagen.

Drie vragen over de tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar.

Wat heeft Patrick S. allemaal op zijn geweten?
Patrick S. wordt met verschillende misdrijven in verband gebracht, maar hij is alleen veroordeeld voor de moord op Farida Zargar en het doden van Nanda Kerklaan. Farida, een 21-jarige vrouw, werd in 2010 door Patrick S. gewurgd en daarna met messteken om het leven gebracht. Pas een jaar later vond de politie haar lichaam. Ze was begraven in het Mallebos in Spijkenisse. Ze miste een voet. Die bleek begraven in een pot onder de schuur van een woning waar S. woonde.

De 43-jarige Nanda werd in 2010 zwaargewond aangetroffen op het ijs. Haar hersens waren ingeslagen met een stalen staaf die Patrick zijn 'magic stick' noemde. Daarnaast is Patrick S. veroordeeld voor een poging tot moord op een 40-jarige Poolse man en een reeks gewelddadige overvallen. De rechter oordeelde in 2013 dat Patrick S. levenslang opgesloten moest worden.

Waarom wordt hij gezien als een seriemoordenaar?
Onder andere vanwege zijn bizarre uitspraken. In de cel zei hij eens tegen een politie-infiltrant dat hij nog drie moorden heeft gepleegd. "De perfecte misdaad bestáát", zei Patrick S.: "Ik doe het al jaren." Tegen zijn zus zou hij gezegd hebben: "Er schuilt een beest in mij. Je wil niet weten wat ik allemaal heb gedaan." Hij noemde het plegen van moorden al eens zijn 'way of life'. Verder zou S. in het Pieter Baan Centrum verteld hebben een seriemoordenaar te willen zijn en “een ketting van botjes te willen maken.” 

Daarnaast vond de politie in de woning van Patrick S. een groot aantal goederen waarvan het vermoeden bestaat dat die zijn buitgemaakt bij andere delicten. Daaronder bevinden zich juwelen, maar ook biologisch materiaal, zoals haarlokken en nagels van nog niet geïdentificeerde personen. Mogelijk gaat het om materiaal van slachtoffers dat hij bewaarde als een soort trofeeën. De politie heeft honderd tips gekregen over deze spullen.

Met welke zaken wordt hij nog meer in verband gebracht?
De moord op de 50-jarige Joke L. in een bosgebied bij Simonshaven in 2009. Hiervoor is een man veroordeeld, haar echtgenoot, voor 12 jaar. Deze man, Ernst L., is nog steeds verdachte, maar werd in november 2013 plotseling vrijgelaten. Deze vrijlating heeft mogelijk te maken met Patrick S.: op nog geen 150 meter van de plek waar Joke dood werd aangetroffen, had Patrick S. een schuilkelder. Hij is echter niet officieel in verband gebracht met de moord.  Ernst L. beweerde altijd dat Joke en hij werden aangevallen door een onbekende blanke man met een baseball pet op. Lees hier meer over deze zaak rond de dood van Joke L..

Ook bestaat het vermoeden dat S. iets te maken heeft met de verdwijning van Adri Knops (63) uit Spijkenisse. Precies een jaar na zijn verdwijning ontving de familie van Knops een ansichtkaart, waarbij de familie sterk moest denken aan de manier van handelen van Patrick S.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore