Seriemoordenaar Patrick S.

Seriemoordenaar Patrick S. bekent moord op Farida Zargar

19 februari 2014 15:02 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Beeld © Farida Zargar werd in 2010 door Patrick S. vermoord

Hij bleef altijd ontkennen, maar vandaag heeft Patrick S. bij het gerechtshof in Den Haag bekend dat hij betrokken is bij de moord op Farida Zargar in 2010.

Patrick S. is vorig jaar veroordeeld tot levenslang voor de moord op Zargar, een andere moord, een poging tot moord en een paar andere misdrijven. S. ging daartegen in beroep.

Andere weg inslaan
Hij kwam vandaag met een heel ander verhaal. S. wil een nieuwe verklaring afleggen, om 'een andere weg in te slaan' en 'zo veel mogelijk duidelijkheid te verschaffen'. Ook wil S. naar het Pieter Baan Centrum om onderzocht te worden. De advocaat-generaal sprak van een verrassing.

De 21-jarige Farida Zargar werd vermoord in een bos bij Spijkenisse. Enkele maanden eerder werd daar de 43-jarige Nanda Kerklaan vermoord. Ook daar is S. voor veroordeeld. Hij geeft toe dat hij aanwezig was bij de moord, maar zegt dat hij niet de moordenaar is.

S. wordt ook in verband gebracht met een paar andere moorden in de omgeving van Rotterdam. S. sprak tegen dat hij daar iets mee te maken heeft. "Er zijn zo veel leugens over mij verspreid. Ik word van zo veel andere dingen beschuldigd, maar het is absoluut niet zo."

 

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore