Nederland

18-jarige rijdt onder invloed huis binnen met vaders Tesla

18 augustus 2017 11:02 Aangepast: 13 november 2017 13:59
Beeld © ANP

Maarten van der Kooij blijft er opvallend nuchter onder. Vannacht reed een auto met vier jongeren zijn huis in Bilthoven binnen, maar hij sliep rustig door. "Ik dacht dat ergens de bliksem was ingeslagen. Pas toen de politie belde, begreep ik wat er aan de hand was."

De bestuurder van de auto was een 18-jarige jongen die er met hoge snelheid vandoor was gegaan toen agenten hem een stopteken hadden gegeven. Hij was onder invloed van alcohol en drugs. Rond 4.00 uur vanochtend reed de Tesla de woning van Van der Kooij binnen. De bestuurder kwam met de schrik vrij, twee 18-jarige inzittenden moesten naar het ziekenhuis. Een vierde inzittende, ook een 18-jarige, raakte gewond maar kon ter plaatse worden behandeld.

De tekst gaat verder onder de foto.

Thumbnail

Binnen is het één grote ravage. (Foto: Maarten van der Kooij)

De bestuurder had nog maar een paar dagen zijn rijbewijs, schrijft het AD. Hij en zijn vrienden zouden de auto van zijn vader even hebben willen uitproberen. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen en hij is aangehouden.

'Toch een hoop troep'

Van der Kooij hoort niet goed, daarom hoorde hij alleen de klap en had hij niet door dat daarna een deel van zijn gevel instortte. "De politie belde dat ik onmiddellijk mijn huis moest verlaten omdat er instortingsgevaar was. Toen heb ik me aangekleed en ben naar buiten gegaan. Er stond politie, brandweer, een ambulance, het hele circus. Dan realiseer je je dat er toch een hele hoop troep is", vertelt hij aan RTL Nieuws.

De tekst gaat verder onder de foto.


Thumbnail


Foto: Maarten van der Kooij

Het huis van Van der Kooij staat op de 1e Brandenburgerweg, recht op een andere straat. "De auto is uit die straat met gigantische snelheid binnengekomen", vertelt hij. Hij mag zijn huis weer in nu de brandweer ervoor gezorgd heeft dat het niet instort. Maar hoe groot de schade is, weet hij nog niet. "Er zal een expert komen om dat uit te zoeken. Ik ben bang dat er veel onzichtbare schade is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`