Ga naar de inhoud
Verbod pedoclub Martijn

Hoogleraar: Verbod Martijn kan leiden tot nieuw misbruik

Het verbod op pedofielenvereniging Martijn brengt risico's met zich mee. Het verhoogt zelfs de kans dat pedofielen (opnieuw) de fout in gaan. Dat zegt bijzonder hoogleraar Jan Hendriks van de VU.

Terwijl een groot deel van Nederland blij is met het verbod op de pedofielenvereniging, is sociaal pedagoog en ontwikkelingspsycholoog Hendriks kritisch. Een vereniging voor pedofielen is op zich een heel goed idee, zegt hij. Door Martijn te verbieden, is er nog minder controle op wat zij doen.

Al zou die vereniging wel een ander doel moeten hebben dan Martijn. "Het uitdragen van seks met kinderen is een verkeerde doelstelling, maar er zijn meerdere mannen met deze gevoelens en het is belangrijk dat ze met elkaar kunnen praten. Maar dan moet de doelstelling zijn dat je oppast voor seks met kinderen en met het delen van kinderporno."

In het verdomhoekje
"Mensen met pedoseksuele gedachten en fantasieën zitten in een verdomhoekje", gaat Hendriks verder. Pedofielen weten dat ze gevoelens hebben die door de samenleving niet worden geaccepteerd. De club waar ze hun gevoelens niet geheim hoeven te houden, is nu monddood gemaakt. "Bij een aantal mensen leidt dat tot onvrede. De angst voor een heksenjacht, massademonstraties en de onrust die dit voor mensen met zich meebrengt, kunnen een basis zijn voor nieuw seksueel misbruik."

Bron: RTL Nieuws