Nederland

Minister Blok: Weinig zwembaden hebben keurmerk

25 april 2014 13:45 Aangepast: 25 april 2014 13:45

Alle zwembaden in Nederland moeten voldoen aan de gestelde wet- en regelgeving. Maar slechts 19 procent van de 861 overdekte zwembaden heeft het keurmerk Veilig & Schoon.

Dat staat in een brief van minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst). De 164 die wel het keurmerk hebben zijn vooral grote openbare zwembaden. Zwembaden moeten het keurmerk zelf aanvragen. 

Weinig transparantie
"De afgelopen jaren is de toename van het aantal zwembaden met het keurmerk echter helaas aan het afvlakken", zegt Blok, die dit geen goede zaak vindt.

"Een bezoeker moet er vanuit kunnen gaan dat een zwembad veilig is en voldoet aan alle regels. Het private instrument Keurmerk Veilig & Schoon leent zich er goed voor om bezoekers op een eenvoudige en laagdrempelige wijze te informeren over de veiligheid. Dat slechts 19 procent van de overdekte zwembaden dit keurmerk heeft en daarmee die transparantie biedt, vind ik weinig."

De minister wil de branche helpen de baden beter achter de broek te zitten. Zo'n keurmerk is vooral belangrijk voor overdekte baden, omdat daar iets op de zwemmers zou kunnen vallen.

 

RTL Nieuws / ANP
`