Nederland

Nederlandse Amber op Ramblas: 'Er vloog een lijf langs me heen'

17 augustus 2017 18:16 Aangepast: 13 november 2017 13:44
Amber de Bruijn.

Een busje is in het centrum van Barcelona op voetgangers ingereden. De Rotterdamse Amber de Bruin wist net op tijd weg te springen voor het busje. "De bus vloog op centimeters langs me heen."

Volg de nieuwste ontwikkelingen in dit liveblog

"Ik stak met mijn vriend over op de Ramblas", vertelt Amber aan RTL Nieuws. "Ineens hoorde ik een harde knal. Mijn vriend begon aan me te sleuren en ik draaide me om. Op dat moment zie ik iets op me afrijden en vliegt er een lichaam langs me heen."

Amber en haar vriend vluchtten samen met andere voetgangers. "Achter me hoorde ik constant knallen van de auto die tegen dingen aanreed. Er was complete paniek. We zijn een gebouw in gevlucht en heel veel etages omhoog gelopen, omdat mensen zeiden dat er ook mensen met geweren rondliepen."

'Geen ongeluk'

Volgens Amber was het geen ongeluk. "De auto reed op de Ramblas, waar alle tentjes van verkopers staan. Dus niet op het gebied waar de auto's normaal rijden. Dit voelde als opzet."

Vanuit het gebouw waar Amber nu zit ziet ze hoe het inmiddels doodstil is op straat. "Er is helemaal niemand, alleen politie. Het is nog nooit zo stil geweest op de Ramblas."

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore