Nederland

BNN wint kort geding, uitzending mishandeling Tim Hofman online

17 augustus 2017 15:50 Aangepast: 17 augustus 2017 16:27
Beeld © ANP

De veelbesproken uitzending van BNN's internetprogramma #BOOS mag worden uitgezonden. De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks wilde dit voorkomen met een kort geding, maar hij krijgt geen gelijk van de voorzieningenrechter in Utrecht.

Dat betekent dat de bewuste uitzending vanmiddag nog online te zien zal zijn. Bij de opnames liep BNN-presentator Tim Hofman maandag een gebroken kaak op. Hij ging langs bij huisbaas Ton Hendriks in Nijmegen na een klacht van een jonge huurster.

Aangifte 

Het blijft nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld. Behalve Tim raakte ook een cameraman gewond. Omroep BNN-VARA heeft aangifte gedaan van mishandeling tegen Hendriks.

Thumbnail

De Nijmeegse huisbaas Ton Hendriks komt aan bij de rechtbank. (foto: ANP)

Hendriks beweert juist dat Tim Hofman hem eerst probeerde te slaan. Hij wilde een verbod afdwingen omdat de uitzending inbreuk zou maken op zijn persoonlijke levenssfeer en die van zijn medewerkers.

'Incident al bekend'

Dat verbod komt er dus niet. De rechter mag een uitzending alleen verbieden in zeer uitzonderlijke gevallen waarbij onherstelbare schade door publicatie zou ontstaan. Dat is niet aan de orde, oordeelt de rechter. 

"Het incident is al bekend bij het publiek", schrijft de rechtbank. "Als de uitzending achteraf onrechtmatig blijkt te zijn, kunnen de gevolgen daarvan naar verwachting ongedaan worden gemaakt."

`