Oud-topambtenaar Demmink vervolgd

Onderzoek naar Demmink uitgebreid

18 mei 2014 15:56 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Beeld © ANP

Het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig topambtenaar Joris Demmink wordt uitgebreid. Dat doet het Openbaar Ministerie naar aanleiding van de recente getuigenverhogen.

Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket bevestigt dat vanavond in een uitzending van KRO Brandpunt. "In de getuigenverhoren voor de rechter-commissaris is informatie naar voren gekomen die we nu verder gaan onderzoeken."

Andere signalen van misbruik
Het OM kijkt nu niet alleen naar de aangiftes van twee Turkse mannen die zeggen dat Demmink hen heeft misbruikt. Ook klachten van chauffeurs worden meegenomen in het onderzoek. "Andere signalen van seksueel misbruik worden nu ook bekeken", zegt De Bruin.

Het voormalig hoofd van de chauffeursdienst op het ministerie van Justitie, Tjeerd Postma, zegt in Brandpunt dat hij eerder deze week door de Rijksrecherche is gehoord. Postma heeft verklaard dat een chauffeur van Demmink tijdens een dienst rit uit Brussel getuige was van seksuele handelingen op de achterbank met een jongen die onderweg werd opgepikt.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore