Ga naar de inhoud
Nederland

Amsterdam plaatst Fault in our Stars-bankje

De gemeente Amsterdam gaat op de Leidsegracht een speciaal Fault in our Stars-bankje plaatsen. Het stadsdeel centrum hoopt hiermee de komende zomer alle fans van de jeugdroman en bijbehorende bioscoopfilm een plezier te doen. In The Fault in our Stars hebben de twee hoofdpersonen op het bewuste bankje een cruciaal gesprek, waarna ze uitbundig zoenen.

Dat heeft een woordvoerder dinsdag gemeld naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant. De opnames voor de film vonden vorige zomer plaats. Maar wat er sindsdien met het specifieke bankje is gebeurd, is een raadsel. Het staat er nu in elk geval niet meer. “Het was een beschadigd bankje, dus het kan zijn dat het is weggehaald om gerepareerd te worden”, legt de zegsman uit. “Maar in onze schema's is daar niets van terug te vinden.” Mogelijk hebben fans van The Fault in our Stars het bankje losgerukt en meegenomen. “Het was een verouderd bankje. Met enig geweld is dat wel los te wrikken.”

Momenteel staat op de specifieke plek een enorme bloembak, maar deze is niet van de gemeente. Vermoedelijk is deze er neergezet door buurtbewoners. Op de Leidsegracht dienden zich de afgelopen weken, sinds de film in première ging, al regelmatig fans aan die selfies nemen op de plek waar het bankje zich bevindt. De locatie is ook opgenomen in een wandeltocht die distributeur 20th Century Fox heeft samengesteld langs alle belangrijke plekken uit de film. The Fault in our Stars vertelt over twee verliefde tieners met kanker die naar Amsterdam reizen om hun favoriete schrijver te ontmoeten.

De gemeente Amsterdam wil het bankje proberen te plaatsen voor 10 juli. Dan gaat The Fault in our Stars in de Nederlandse bioscopen draaien en wordt de plattegrond ook verspreid via Facebook en Twitter.

Bron: ANP