Escalatie tussen Israël en Hamas

Hakenkruizen bij anti-Israël demonstratie

12 juli 2014 16:44 Aangepast: 12 juli 2014 19:41

Op het Spuiplein in Den Haag zijn vanmiddag duizenden mensen samengekomen voor een manifestatie tegen het Palestijnenbeleid van Israël. Enkele demonstranten dragen borden met een hakenkruis.

De organisatie roept de betogers vanaf het podium op om die vlaggen weg te halen. "Anders mogen we niet verder demonstreren."

PVV-leider Geert Wilders vindt het 'ongelooflijk' dat de politie en burgemeester van de stad dit tot nu toe toestaan. "Is Nederland gek geworden?", liet Wilders weten. Hij vindt dat de demonstratie moet worden verboden en dat "het tuig met die jihadvlaggen en vlaggen met hakenkruis" moet worden gearresteerd, zo laat hij via Twitter weten.  

'Snel stoppen'
De protestbijeenkomst is georganiseerd door het Nederlands Palestina Komitee en andere organisaties. De Palestijnse ambassadeur in Nederland zei in een toespraak dat de bezetting door Israël nu echt snel moet stoppen. "Bedankt dat jullie opstaan tegen de bezetting. Het zijn moeilijke weken voor de Palestijnen. Er liggen kinderen onder het puin."

Hij richtte zich direct tot de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. "We doen deze oproep vanuit de internationale hoofdstad van het recht. Meneer Netanyahu, u kunt deze oorlog beëindigen. Geef ons onze waardigheid en onafhankelijkheid terug. Vrede komt door gerechtigheid, niet door onderdrukking."

 

 

RTL Nieuws
`