Ga naar de inhoud
Slachtoffers vliegramp

'Poetin, bedankt voor het vermoorden van mijn enige kind'

Beeld © EPA

De vader van een 17-jarig meisje dat omkwam bij de vliegramp, heeft de Russische premier Poetin een emotionele brief geschreven. "Zeer bedankt meneer Poetin, leiders separatisten of Oekraïense regering voor het vermoorden van mijn lieve en enige kind, Elsemiek de Borst."

Dat schrijft Omroep West. De Borst hekelt de ontwikkelingen op de rampplek en vraagt het kabinet dringend om meer actie, zodat de stoffelijke resten snel naar Nederland komen.

Elsemiek was met haar moeder, stiefvader en broertje op weg naar Maleisië voor een vakantie. Volgend jaar zou ze eindexamen gymnasium doen op het Segbroek College in Den Haag, zo schrijft haar vader. 

Uit de lucht geschoten
"Ze is er plotseling niet meer! Uit de lucht geschoten in een vreemd land waar oorlog gaande is. Heren, ik hoop dat u trots bent o.a. haar jonge leven overhoop geschoten te hebben en dat u morgen weer relaxed in de spiegel kunt kijken! Ik hoop dat u dit berichtje, misschien in het Engels vertaald (wat u als intelligente heren prima kunt lezen) binnenkort zult kunnen lezen."

Onderaan de brief schrijft De Borst: "Nogmaals dank. Met vriendelijke groet, Elsemieks vader Hans de Borst te Monster, wiens leven geruïneerd is."

Bron: RTL Nieuws