Nederland

Gemeente mag 'klaagbriefkanon' in cel zetten

25 september 2014 10:23 Aangepast: 25 september 2014 13:30

De rechtbank in Dordrecht heeft bepaald dat de 'beroepsklager' uit Dordrecht moet stoppen met zijn brievenstroom naar de gemeente. Hij mag nog maximaal twee brieven per maand versturen.

Per brief die hij te veel stuurt, moet hij een dag de cel in, zo luidt het oordeel van de rechter. 

Veelschrijver Mustafa Karasahin is de gemeente een doorn in het oog. Hij houdt de ambtenaren behoorlijk aan het werk, omdat ze verplicht zijn zijn brieven te beantwoorden. In twee jaar tijd verstuurde hij 3500 brieven aan de gemeente.

ZIE OOK: Veelschrijver kost 500.000 euro per jaar

Wraak
De advocaat van Dordrecht stelde tijdens de behandeling van de zaak dat de man uit wraak handelt. Karasahin zelf geeft toe dat hij met zijn brievenstroom de gemeente op kosten wil jagen, 'omdat de gemeente met twee maten zou meten'. Hij wordt aangepakt en anderen niet, constateert hij.

De affaire zou zijn begonnen omdat Karasahin, die veel huizen in bezit heeft, zich als huisjesmelker niet aan nieuwe gemeentelijke regels zou houden.

Karasahin zegt in een reactie gewoon door te gaan met z'n brievenstroom "Hij gaat andere manieren zoeken, bijvoorbeeld door te schrijven uit naam van een ander", zegt verslaggever Britta Sanders.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore