Ga naar de inhoud
Baby gedumpt in container

Vindster Amsterdamse baby hoopte dat het een babyfoon was

De straat waar het kindje in de container is achtergelaten in 2014. Beeld © RTL Nieuws

De vrouw die zaterdagnacht een pasgeboren baby in een vuilcontainer in Amsterdam hoorde huilen, hoopte aanvankelijk dat het geluid uit een babyfoon kwam.

De bewoonster van een flat in Amsterdam Nieuw-West had tot diep in de nacht gewerkt in de horeca, toen ze bij het stallen van haar fiets gehuil hoorde uit de ondergrondse vuilcontainer.

"Ik kon het amper geloven. Ik trok de klep van de container omhoog om te luisteren", zegt ze tegen Het Parool. Het gehuil stopte, maar de vrouw hoorde nog wel een zacht gehijg van beneden komen.

ZIE OOK: Baby in ondergrondse container gedumpt

De vrouw belde de politie en wachtte bij de container tot de agenten er waren. Toen de politie arriveerde, begon het kindje weer te huilen. "We hebben nog even de hoop gehad dat het om een weggegooide babyfoon ging", zegt de bewoonster.

Maar toen even later de brandweer met een warmtecamera in de container keek, bleek het gevreesde scenario waar: in de ondergrondse vuilcontainer lag een levende baby. Het kindje bleek een paar dagen oud.

Geen idee wie de ouders zijn
De politie is nu naarstig op zoek naar de ouders van de baby. Rechercheurs hebben gisteren de hele dag gezocht naar de vader en de moeder, maar hebben nog geen idee wie dat zijn.

De vuilcontainer is meegenomen voor onderzoek. "De spullen die erin zitten worden onderzocht, omdat ze misschien een aanwijzing kunnen opleveren", aldus een politiewoordvoerder.

Bron: RTL Nieuws