Nederland

Derde Zwarte Zaterdag: nu al druk op Europese wegen

12 augustus 2017 08:44 Aangepast: 13 november 2017 08:27
Topdrukte. Beeld © AFP

Vakantiegangers die vandaag door Europa reizen, moeten rekenen op topdrukte. Het is derde Zwarte Zaterdag en de wegen stromen al vroeg vol, vooral in Frankrijk.

Gisteren was het al erg druk. Auto's stonden vaak uren vast. De grootste problemen deden zich voor in Oostenrijk en Duitsland, waar het flink regende. Ook vanochtend lopen de Europese wegen al vroeg vol. De verwachting is dat het tot 14:00 druk zal blijven.

Frankrijk spant vandaag de kroon, meldt de ANWB. Op de derde en laatste Zwarte Zaterdag vertrekken wederom miljoenen Fransen naar hun vakantiebestemming.

Weer naar huis

Daarbij zijn er ook veel vakantiegangers onderweg naar huis. En vanwege Maria-Tenhemelopneming dinsdag is er bovendien in veel Europese landen sprake van een extra lang weekend. Ook dat zal merkbaar zijn op de wegen.

Op de A8 München richting de Oostenrijkse grens is de vertraging zo’n half uur. Volgens de ANWB loopt het verkeer op de A10 in Oostenrijk, tussen Salzburg en Villach bij Flachau, drie kwartier vertraging op.

Komende vanuit Slovenië loopt het verkeer vast voor de Karawankentunnel, die dicht is vanwege een pechgeval.

Italië

In Italië staat het verkeer in de file op de A1 tussen Milaan en Modena. Italianen genieten van een lang weekeinde en zijn massaal op weg naar de Adriatische Zee. Terugkerende vakantiegangers op de A22, Verona richting de Brennerpas, komen bij het Gardameer in de problemen. Daar duurt het een uur extra om de Oostenrijkse grens te bereiken.

 

Tweede Zwarte Zaterdag

Afgelopen zaterdag, de tweede Zwarte Zaterdag, stond er in Frankrijk rond 13.00 uur in totaal 857 km file. Om de grootste drukte te mijden, is het advies zaterdag pas rond het middaguur of zondag te vertrekken.

De ANWB houdt je op de hoogte over de vertragingen in Europa:

Ook vorige week was het al erg druk:

 
RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`