Seriemoordenaar Patrick S.

OM laat eis levenslang vallen tegen seriemoordenaar

26 november 2014 13:10 Aangepast: 08 november 2017 14:27
Patrick S. in februari voor de rechtbank. Beeld © ANP

Het Openbaar Ministerie eist in hoger beroep geen levenslang meer tegen Patrick S., maar 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

Dat bleek tijdens de behandeling van de zaak bij het gerechtshof in Den Haag. De 37-jarige S. uit Spijkenisse werd vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor het doden van de 21-jarige Farida Zargar en de 43-jarige Nanda Kerklaan in 2010. Dat was conform de eis van het OM.

Autistische stoornis
Dat het OM deze keer geen levenslang maar een lange celstraf met tbs heeft geëist heeft er mee te maken dat Patrick S. in hoger beroep wél heeft meegewerkt aan een onderzoek van het Pieter Baan Centrum (PBC) naar zijn persoonlijkheid.

S. blijkt verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou een zeer beperkt vermogen hebben zijn eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen. Het PBC adviseerde daarom een tbs-behandeling.

ZIE OOK: Patrick S. blijft moord op Nanda Kerklaan ontkennen

De moordenaar staat terecht samen met Tim S. , met wie hij lang 'partners in crime' was. Tegen Tim S. heeft het OM 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Ze zouden de 43-jarige Nanda Kerklaan met een stalen staaf hebben gedood. Volgens S. is niet hij maar Tim daarvoor verantwoordelijk. Kerklaan werd met een stalen staaf die van Patrick was, van haar fiets geslagen en bezweek aan haar verwondingen.

De twee moeten zich ook verantwoorden voor een poging tot moord op 24 maart 2011 op een Poolse man, die ze wilden beroven.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore