Dodelijke steekpartij Zwolle

Jongen achtervolgde straatmuzikant in supermarkt

03 december 2014 13:28 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Pers en bloemen bij het winkelcentrum waar de straatmuzikant werd neergestoken Beeld © ANP

De 54-jarige straatmuzikant die gisteren in Zwolle werd doodgestoken, is een Bulgaarse man die heel bekend was onder het winkelend publiek.

De straatmuzikant zat altijd bij het winkelcentrum te spelen, vertellen bezoekers aan verslaggever Antoin Peeters. "Meestal zat de man buiten bij de schuifdeuren, maar door de kou zat hij nu binnen voor de Jumbo", aldus Peeters.

ZIE OOK: Jongen (17) vast voor doodsteken Zwolse straatmuzikant

Voor die supermarkt werd de 54-jarige neergestoken door een 17-jarige jongen. "Het slachtoffer sloeg daarna op de vlucht, de Jumbo in, maar daar werd hij achtervolgd door de 17-jarige dader", zegt Peeters. De straatmuzikant bezweek vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nog niets bekend over motief
De andere man die gewond is geraakt, is een 57-jarige klant. Hij probeerde in de supermarkt de dader te overmeesteren en liep daarbij verwondingen op. Het is niet duidelijk of hij ook is neergestoken, maar de man is in ieder geval buiten levensgevaar. Andere klanten wisten de jongen te overmeesteren.

Zijn motief is nog onbekend. Er wordt door mensen volop gespeculeerd, zegt Peeters. "De politie is druk met getuigen en nabestaanden te horen. De verdachte wordt natuurlijk ook verhoord. Maar mensen in het winkelcentrum zijn echt ontdaan."

Nazorg voor ooggetuigen
De algemeen directeur van supermarktketen Jumbo is naar Zwolle gegaan om het personeel te steunen. In een korte verklaring zei hij dat 'Jumbo geschrokken is van deze vreselijke gebeurtenis'.

De gemeente Zwolle en de politie hebben nazorg geregeld voor ooggetuigen van het incident. De politie vraagt klanten die direct naar huis zijn gegaan om zich alsnog te melden.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`