Nederland

Scholen waarschuwen ouders voor Secret-app

23 januari 2015 15:11 Aangepast: 23 januari 2015 20:33
Beeld © ANP

Hartstikke populair is-ie: de app Secret, waarmee je anoniem geheimen kunt delen. Veel middelbare scholieren hebben de app, maar drie scholen in Baarn en Soest en een school in Amersfoort luiden de noodklok. De app wordt namelijk ook gebruikt om te pesten.

Het Baarnsch Lyceum, het Griftland College en de Waldheim-mavo hebben alle ouders van de drie scholen een brief gestuurd. "Afgelopen week hebben we opgemerkt dat het gebruik van deze app onder onze leerlingpopulatie is toegenomen", zo schrijven de directeuren. Ook het Guido de Bres in Amersfoort stuurde een brief naar de ouders van hun leerlingen.

ZIE OOK: Psstt… geheimpje weten?

"Op Secret verschijnen kwetsende en grove teksten en foto's. Wij vinden dat zeer kwalijk. Wij zijn hierover in gesprek met onze leerlingen. We hopen ze bewust te maken van hoeveel pijn je hier iemand mee kan doen en dat het belangrijk is om eerst te denken en dan te doen", zo staat in de brief. 

De drie scholen hopen dat de ouders met hun kinderen in gesprek gaan over de app. 

Onveilig
Het Griftland College reageert desgevraagd: "We merken dat leerlingen zich onveilig voelen hierdoor. Ze vragen zich af of de roddels over hen gaan, ze worder er onzeker van."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`