Nederland

Voor het eerst Chinese marineschepen in Rotterdam

26 januari 2015 12:14
Beeld © ANP

Voor de eerste keer in de geschiedenis is een groep Chinese marineschepen aangemeerd in Nederland. Drie schepen arriveerden vanmorgen aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

De Chinese marine legt ook voor het eerst een bezoek af aan Europa. Vrijdag vertrekken de schepen weer uit Rotterdam en vervolgen ze hun reis naar Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland.

ZIE OOK: Grootste cruiseschip ter wereld aangemeerd in Rotterdam

De schepen en de bemanning werden welkom geheten door de plaatsvervangend Commandant der Zeestrijdkrachten Ben Bekkering en de marinierskapel. Op de kade stonden ook ongeveer 600 Chinezen die in Nederland wonen, die uitgenodigd zijn om de schepen te bezoeken. Woensdag is er een open dag voor belangstellenden.

De Chinese marine werkt in de Golf van Aden samen met de Nederlandse marine tegen piraterij. "De Chinezen doen steeds meer mee aan internationale missies. Daardoor kom je elkaar steeds meer tegen. Dan is het belangrijk dat je elkaars organisaties kent. Dat is de reden dat de Chinese marine nu in Nederland is", aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marine.

RTL Nieuws/ANP
`