Loverboyzaak Valkenburg

Klanten 16-jarig meisje Valkenburg bang voor politie

26 januari 2015 18:19 Aangepast: 05 februari 2015 13:36
Het hotel waar de 16-jarige in 10 dagen met zo'n 80 mannen betaalde seks zou hebben gehad. Beeld © RTL Nieuws

Verschillende bezorgde mannen hebben zich bij advocaat Ivo van den Bergh gemeld omdat ze bang zijn dat ze gezocht worden vanwege seks met het 16-jarige meisje in Valkenburg. Dat zegt de advocaat tegen RTL Nieuws.

De mannen zijn bang dat ze bij de 80 mannen horen die worden gezocht door de politie in de misbruikzaak die dit weekend aan het licht kwam. Volgens Van den Bergh gaat het om hele gewonen mensen: "Het zijn doorsnee mensen, die we iedere dag op straat tegenkomen. Mensen met relaties, mensen met werk, met kinderen." Volgens de advocaat komen ze uit alle lagen van de bevolking en maken ze zich grote zorgen: "Ze zijn behoorlijk geschrokken van de berichtgeving en ze zijn bang dat de politie ieder moment bij ze op de stoep kan staan om ze mee te nemen naar het bureau."

ZIE OOK: 'Verdachte probeerde meisje juist te beschermen'

De mannen hebben zich bij de advocaat gemeld omdat ze willen weten wat ze het beste kunnen doen. "Het is heel moeilijk voor hen om in te schatten of ze bij deze bewuste prostituee zijn geweest of niet." Betaalde seks met een minderjarige is bij wet verboden. De mannen kunnen een hoge straf krijgen. 

Uit het strafdossier blijkt dat het meisje 3.000 tot 4.000 euro heeft verdiend. Ze had 8 tot 10 klanten per dag, en dat tot zo'n 10 dagen lang. Haar vriend regelde volgens het OM die klanten. Hij is aangeklaagd vanwege mensenhandel en het aanzetten tot prostitutie. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`