V&D in de problemen

V&D: winkels blijven open

27 januari 2015 22:47 Aangepast: 06 september 2015 17:02
Het V&D-distributiecentrum in Aduard.

"We accepteren dat natuurlijk", is de reactie van V&D op het nieuws dat honderd werknemers van het warenhuis naar de rechter stappen om de aangekondigde loonsverlaging aan te vechten.

Een woordvoerder van het concern laat aan RTL Nieuws weten dat het bedrijf de verschillende reacties over de aangekondigde personele maatregelen begrijpt, maar dat de bezuinigingen nodig zijn om om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.

"De beslissing van deze forse maatregelen was moeilijk, maar weloverwogen en gegrond gezien de huidige situatie van V&D en de loonverschillen met de andere spelers in de retailmarkt", aldus de woordvoerder.

'Continuïteit behouden'
V&D heeft het moeilijk. Alle werknemers van het bedrijf moeten salaris inleveren. Het gaat om 'een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent' die al per 1 februari zou moeten worden doorgevoerd. Een aantal medewerkers gaat naar de rechter. "We accepteren dat natuurlijk", laat V&D weten. "Deze veranderingen zijn echter nodig om de continuïteit van het bedrijf te behouden."

Op dit moment voert het bedrijf 'constructieve gesprekken' met banken en investeerders. "Ook zijn we tevreden over de gesprekken met de vastgoedeigenaren. Er wordt positief meegewerkt om onze huurkosten structureel te verlagen. We hebben de overtuiging dat we met alle verhuurders binnen afzienbare tijd goede afspraken kunnen maken. Voor de duidelijkheid: momenteel zijn er geen plannen om winkels te sluiten."

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore