Nederland

Homoseksuele man beroofd, ontvoerd en mishandeld

29 januari 2015 14:19 Aangepast: 29 januari 2015 15:11
Archieffoto Beeld © ANP

Na een avond stappen is een homoseksuele man zondagnacht in Amsterdam het slachtoffer geworden van een heftige beroving, waarbij hij in een auto gesleurd en mishandeld werd.

De politie spreekt van 'gewelddadige beroving, een wederrechtelijke vrijheidsberoving en mishandeling waar een 21-jarige homoseksuele man in de vroege ochtend van zondag 25 januari slachtoffer van werd'.

ZIE OOK: Uithoorns gezin gegijzeld, mishandeld en beroofd

Volgens de politie bezocht de man die zaterdagavond 'met vrienden een homobar in het centrum van Amsterdam'. Rond twee uur 's nachts wilde hij naar huis gaan en hield een taxi aan. Nadat de man was ingestapt, bekroop hem al snel een onveilig gevoel, omdat hij merkte dat de taxichauffeur omreed en herhaaldelijk in zijn binnenspiegel keek en daarmee contact leek te houden met de bestuurder van een achtervolgende auto. Dit was vermoedelijk een SUV, een grote auto. 

Toen de taxichauffeur richting de ingang van het Vondelpark reed en het slachtoffer de achtervolgende auto zag, gooide de man in paniek 20 euro naar de chauffeur en vluchtte de auto uit. Het slachtoffer hoorde de chauffeur nog roepen dat hij 150 euro moest betalen.Terwijl de man wegrende, hoorde hij dat hij achtervolgd werd en plotseling van achteren werd vastgegrepen. Het slachtoffer werd direct geslagen en meegenomen naar een auto, vermoedelijk diezelfde SUV.

'Hou je bek, kankerhomo'
Met 'hou je bek, kankerhomo' werd de man volgens de politie te verstaan gegeven dat hij zijn mond moest houden, waarna hij de auto in werd getrokken. De auto reed weg en het slachtoffer werd voortdurend mishandeld en zijn geld werd afgenomen. Toen de mannen in de auto de bankpas van de man vonden, reden ze met hem naar een geldautomaat en dwongen hem daar geld op te nemen. Uit angst heeft het slachtoffer een geldbedrag opgenomen en aan de daders gegeven. Het slachtoffer werd volgens de politie nog iets toegeroepen in, vermoedelijk, de Arabische taal, waarna de auto wegreed.

Het slachtoffer is daarna in paniek naar huis gerend. In het ziekenhuis werden later een flinke hersenschudding en meerdere kneuzingen over zijn bovenlichaam geconstateerd. De politie is op zoek twee mannen van rond de 25 jaar, 'vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst'.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`