Onderzoek MH17-vliegramp

Onderzoeksraad weet van MH17-spullen Petropavlovka

22 februari 2015 20:16 Aangepast: 22 februari 2015 20:26
Resten van vlucht MH17 in Petropavlivka, eerder vandaag Beeld © Jeroen Akkermans

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is op de hoogte van de aanwezigheid van de MH17-wrakstukken in de Oekraïense dorpen Petropavlivka en Rozsypne. Het is de bedoeling dat deze resten in maart naar Nederland komen.

Dat laat de Onderzoeksraad weten in reactie op de vondst van correspondent Jeroen Akkermans, die vandaag terug was in het rampgebied en veel brokstukken aantrof. In Petropavlivka werd tot voor kort nog gevochten tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten.

ZIE OOK: Nog veel brokstukken MH17 op rampplek

"Omdat het tot nu niet niet mogelijk was daar te bergen, is recentelijk met de burgemeesters van de dorpen Petropavlivka en Rozsypne afgesproken dat de inwoners van het gebied zouden bergen en de wrakstukken aan Nederland zouden overdragen," zo zegt de raad in een verklaring.

De raad heeft nog niet de kans gehad om de spullen te bekijken die door de inwoners zijn geborgen. Maar het gebied heeft wel altijd de interesse van de Onderzoeksraad gehad, omdat 'bekend is dat hier onder meer delen van de voorkant van het vliegtuig liggen'.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore