VVD suggereert complot

Schippers: Ik beschuldig niemand van oprakelen Teeven-deal

15 maart 2015 13:47 Aangepast: 15 maart 2015 14:35
Minister Edith Schippers Beeld © ANP

VVD-minister Edith Schippers zegt dat ze niemand beschuldigt met haar suggestie dat het bonnetje van de Teeven-deal bewust rond verkiezingstijd is opgerakeld. Ze zei eerder dat dat wellicht gedaan was om haar partij te beschadigen.

Het feit dat er opeens een bonnetje opdook over de Teeven-deal met drugscrimineel Cees H., kostte Ivo Opstelten en Fred Teeven vorige week hun baan. Schippers zei eerder tegen de Telegraaf dat het geen toeval kon zijn dat het bonnetje nu opeens tevoorschijn kwam.

ZIE OOK: Schippers: Opduiken bonnetje geen toeval 

"Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt. Er zit ergens een kracht achter", zei Schippers.

D66-Kamerlid Gerard Schouw wilde opheldering van Schippers over die uitspraken. "Zij suggereert dat het ambtenaren zijn geweest die gelekt hebben. Dat is nogal wat en ik wil weten waar zij dit op baseert", zei hij.

Geen beschuldiging
In televisieprogramma Buitenhof zei Schippers vandaag dat ze geen bewijzen heeft voor wie of wat er achter het opduiken van het bonnetje zit. Volgens haar moet dat onderzocht worden door een onafhankelijke commissie. "Het is niet aan mij om te speculeren", zei ze.

Schippers benadrukte dat ze alleen maar feiten constateert. Zo herhaalde ze dat de zaak-Cees H. vorig jaar vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen opspeelde en nu weer vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen.

RTL Nieuws / ANP
`