Nederland

Belastingdienst: problemen met stopzetten toeslagen opgelost

09 augustus 2017 11:30 Aangepast: 13 november 2017 07:21
Beeld © ANP

De Belastingdienst heeft de problemen opgelost rond de toeslagen die soms onterecht werden stopgezet. In een reactie laat de Belastingdienst weten dat de werkwijze sinds juli vorig jaar is aangepast. De problemen kunnen daardoor niet meer voorkomen, zegt de dienst.

Voortaan worden gegevens van toeslaggerechtigden opgevraagd voordat de toeslagen worden stopgezet. Pas daarna volgt een besluit, waartegen bezwaar kan worden gemaakt. Verder is de capaciteit van de afhandeling van de bezwaren verbeterd, waardoor er geen achterstand meer is.

Financiële problemen

Duizenden gezinnen zijn in financiële problemen gekomen door de Belastingdienst, onder wie ook Mariëlle. Zij kreeg een onverwachte rekening van 1000 euro gepresenteerd vanwege te veel ontvangen huurtoeslag. "Je schrikt je te pletter van zo'n bedrag, ik kan dat niet zomaar betalen", vertelde ze aan RTL Nieuws.

De Ombudsman concludeerde na onderzoek dat de organisatie vooral bezig is met het innen van geld en niet op het uitdelen ervan. In een rapport pleitte hij voor een schadevergoeding of een ruimhartige beoordeling bij de nog lopende beroepszaken.

De Belastingdienst heeft daar niet op gereageerd, maar laat wel weten de ontstane problemen te betreuren.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Geldproblemen duizenden gezinnen door fouten Belastingdienst'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`