Nederland

Baby onthoofd bij bevalling, vader gaat strijd aan met ziekenhuis

20 juni 2015 15:07 Aangepast: 21 juni 2015 09:31
Beeld © Thinkstock

Een vader in Enschede bindt de strijd aan met het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Bij de fataal misgelopen bevalling van zijn zoontje heeft de arts volgens hem fouten gemaakt. De baby werd bij de bevalling onthoofd.

De bevalling kwam al na 25 weken op gang, dat is 15 weken te vroeg. De baby lag in een stuitligging. Toen de arts merkte dat de baby klem zat, trok hij aan de beentjes om het jongetje te verlossen. Volgens de arts 'matig', volgens vader Christiaan Bruinink veel te hard. Het resultaat was in ieder geval te gruwelijk voor woorden. Het baby'tje werd tijdens de bevalling onthoofd.   

'Geen schuld arts'
Het drama gebeurde in 2013, maar Bruinink zocht deze week de publiciteit. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg was de arts niet schuldig aan de dood, maar was er sprake van een niet te voorziene complicatie. De gynaecoloog moest wel trekken, want anders zou het kind in de baarmoeder zijn gestorven.

ZIE OOK: Baby in vondelingenschuif Antwerpen

Bruinink neemt echter geen genoeg met dat onderzoek dat volgens hem allesbehalve onafhankelijk is. Een patholoog heeft ook onderzoek gedaan. Hij heeft nu vastgesteld dat het kind is gestorven door de onthoofding. Bruinink heeft letselschadespecialist Yme Drost in de hand genomen. Die heeft een externe deskundige de opdracht gegeven de zaak te onderzoeken alvorens de zaak voor het tuchtcollege komt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore