Nederland

Zwoegen op zomerschool: 'Ik moet wel, als ik over wil gaan'

14 juli 2015 16:30 Aangepast: 14 juli 2015 17:12

Terwijl voor de meeste kinderen een lange zomervakantie is begonnen, zijn er duizenden leerlingen op de middelbare school die nog wat langer door moeten. Om niet te blijven zitten, volgen ze de 'zomerschool'.

Twee weken blokken op de vakken waar je slechte cijfers voor hebt, om toch over te kunnen gaan. De afgelopen twee jaar was de zomerschool een proefproject. Dit jaar kunnen voor het eerst alle scholen in Nederland meedoen. Het ministerie van Onderwijs betaalt de zomerscholen. 

ZIE OOK: Nederlandse scholier kampioen zittenblijven

Op het Avicenna College in Rotterdam spraken we een aantal leerlingen die de klos zijn: zij moeten zomerschool volgen.

Thumbnail

"Ik had een onvoldoende voor economie en wiskunde, maar ik doe alleen wiskunde opnieuw. Daar had ik een 5,4 voor. Dat was dus nét niet. Zomerschool is leerzaam en ik krijg nog een kans. Het is wel een beetje balen dat ik hier in de vakantie zit, maar zo kan ik wel overgaan."

Thumbnail

"Ik moet Nederlands doen op de zomerschool. Daar had ik een 5,5 voor, maar ik moet drie toetsen overdoen. Ik had een onvoldoende voor drie vakken. Hopelijk kan ik dat goedmaken in twee weken, anders blijf ik zitten. Balen dat ik hier nu zit, maar zomerschool is wel beter voor mij."

 

Thumbnail

"Ik zit hier vanwege Engels, daar had ik een 4,5 voor. Het is wel slecht dat ik naar zomerschool moet, want het is eigenlijk tijd voor vakantie. Het is saai en ik had liever gewoon vakantie gehad. Ik denk dat het wel gaat lukken om Engels nog te halen."

 

Thumbnail

"Ik moet Engels als enige vak opnieuw doen. Het is wel goed dat er zomerschool is. Ik heb het hele jaar geprobeerd Engels te halen, maar ik denk dat het nu wel lukt. Het is jammer dat niet gewoon vakantie heb, maar ik heb het hele jaar niet geleerd, dus ik heb dit wel verdiend."

 

Thumbnail

"Ik was hier liever niet geweest, maar nu ik er toch ben, probeer ik er iets van te maken. Ik heb het hele jaar minder gedaan aan informatica dan aan andere vakken. Het moet wel lukken, ik moet er 0,6 punt bij halen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore