Nederland

Jongen moest met motoragent meerennen na opstootje

21 juli 2015 07:32 Aangepast: 21 juli 2015 08:19
Beeld © Facebook (screenshot)

De 13-jarige jongen die geboeid aan de motor van een agent moest meerennen, was betrokken bij een opstootje tussen een groep jongeren en een man die last had van het lawaai dat ze maakten.

Die man belde daarop de politie. De jongen – Marvin – werd meegenomen, omdat hij een valse naam had opgegeven. Dat deed hij, omdat hij nogal was geschrokken en bang was voor de reactie van zijn moeder, vertellen betrokken jongeren en een buurtsportwerker in het AD.

ZIE OOK: Motoragent Almere laat arrestant meerennen

Hij werd aan de motor vastgebonden 'omdat die andere agenten met andere jongens bezig waren', zeggen zij. Dat duurde overigens niet lang. "Marvin moest wel met de motor meerennen, maar alleen een klein stukje en niet helemaal tot het politiebureau", zegt de buurtsportmedewerker.

Het filmpje van het incident leidde tot ophef: de betrokken agent doet voorlopig geen straatwerk meer. De buurtsportwerker omschrijft Marvin als 'niet echt een lastige jongen, maar hij komt niet uit het makkelijkste gezin'. 

 

Net binnen; schandalig politieoptreden in Almere. Is dit tegenwoordig hoe de politie met burgers omgaat? #slavernijtaferelen#WaakzaamenDienstbaar?

Posted by Justice For Mitch Henriquez on maandag 13 juli 2015

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`