Nederland

Nederlandse scouts verongelukt in Ardennen

07 augustus 2017 20:14 Aangepast: 13 november 2017 06:43
Ambulance België (archieffoto). Beeld © ANP

Twee Nederlanders zijn bij een auto-ongeluk in de Belgische Ardennen om het leven gekomen. Het gaat om een man en een vrouw, beiden in de twintig. Ze waren in de Ardennen voor een scoutingkamp.

Twee andere inzittenden zijn per helikopter zwaargewond naar het ziekenhuis van Luik overgebracht, meldt de politie. Volgens de krant l'Avenir zijn de gewonden ook Nederlanders en was een van hen de bestuurster.

De vier inzittenden zaten bij de scouting. Ze waren in de Ardennen voor een kamp, laat hun scoutinggroep weten op Facebook. "Deze afschuwelijke gebeurtenis raakt ons als scouts zeer en ons verdriet is groot. Wij leven mee met de familie en vrienden die dit vreselijke verlies moeten verwerken. Wij wensen hen veel sterkte toe."

Macht over het stuur verloren

Volgens de politie kwam de auto tegen het middaguur vanuit Samrée en reed in de richting van La Roche-en-Ardenne. In een bocht verloor de chauffeur de macht over het stuur. De auto botste tegen een stilstaande bestelwagen. De twee omgekomen inzittenden waren volgens de politie op slag dood.

De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd, zijn medepassagier raakte lichtgewond, aldus de krant La Dernière Heure. Volgens het parket van Luxemburg zou het ongeval veroorzaakt zijn door te hoge snelheid. Dat zouden getuigen hebben gemeld. Door het ongeval was de N89 urenlang afgesloten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore