Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 november 2017 15:51

Arrestatie in Duitsland om fatale mishandeling in Winterswijk

In Duitsland is een man opgepakt voor de aanrijding en dodelijke mishandeling eind oktober in het Gelderse Winterswijk.

De verdachte daarvan, een 36-jarige Duitser, werd zaterdag door de Duitse politie gearresteerd bij een controle aan de grens van Oostenrijk en Duitsland. Nederland had een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

Aangereden

Het slachtoffer was een 58-jarige man, die een klap met een zwaar voorwerp op zijn hoofd kreeg. De vader van vier kinderen bezweek een dag later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De man wandelde op 29 oktober op de Verlengde Morsestraat over de stoep toen hij plotseling werd aangereden door een blauwe Volkswagen Golf met Duits kenteken. Vervolgens werd hij aangevallen door de bestuurder. Volgens verschillende getuigen sloeg die het slachtoffer met een hamer tegen het hoofd.

Uitlevering

De auto, een blauwe Volkswagen Golf met Duits kenteken, is nog niet teruggevonden. Bij zijn arrestatie zat de verdachte als passagier in een auto met Italiaans kenteken.

De verdachte, die in het Ruhrgebied woont, zit nu in een gevangenis in München en moet zo snel mogelijk worden uitgeleverd. De politie heeft nog geen motief naar buiten gebracht, maar zegt wel dat er geen aanwijzingen zijn dat het 'om een willekeurig slachtoffer gaat'.

Topnieuws