Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 10:25

Amsterdammers eren Van der Laan, lange rij voor afscheid

Voor het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam stond vanmorgen een lange rij met mensen. Ze komen om afscheid te nemen van burgemeester Eberhard van der Laan.

De kist met het lichaam van de burgemeester kwam tegen 08.30 uur aan. Toen stonden ook al de eerste mensen in de rij. Het Concertgebouw is tot 20.00 uur open. Vanaf 10.00 uur konden mensen naar binnen om hem een laatste groet te brengen. Het college is als eerste langs de kist gelopen. 

Veel mensen nemen afscheid van Van der Laan:
 

Aan het Concertgebouw hangen twee Amsterdamse vlaggen halfstok. Op een lichtbak staat 'Zorg goed voor de stad en voor elkaar. Eberhard van der Laan 1955-2017'

Tijdens het publieke afscheid houden Amsterdammers afwisselend in tweetallen de wacht bij zijn kist in het Koninklijk Concertgebouw. Zo is er een erewacht van Amsterdamse veteranen, de politie, daklozen, gemeentehandhavers en 'nachtvlinders' Dolly Bellefleur en Jennifer Hopelezz.


Een bloemenzee in het Concertgebouw. (foto ANP) 

Van der Laan stierf vorige week donderdag op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. Morgen is er een afscheidsdienst voor genodigden, ook in het Concertgebouw. Daarna wordt hij in besloten kring begraven. Bussen, metro's, trams en veerboten staan dan een minuut stil. 

De brandweerauto's en politievoertuigen in Amsterdam rijden vandaag en morgen met een rouwlint.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws