Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 06:30

Al 4,3 miljoen euro opgehaald voor slachtoffers Sint-Maarten

Tot nu toe is er 4,3 miljoen euro opgehaald voor de hulp aan de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten. En het aantal donaties op Giro 5125 blijft stijgen, meldt het Rode Kruis.

Met de ontvangen donaties is al het nodige aan hulpmiddelen aangeschaft. Op het eiland is gisteren, onder toezicht van politie en Nederlandse militairen, water en voedsel uitgedeeld in Cay Bay, een van de  zwaarst getroffen wijken op Sint Maarten. 

Meer opvangplekken

Volgens Gijs de Vries, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis, is de ravage op het eiland enorm en is er nog veel hulp nodig. "Veel mensen zijn alles kwijt en slapen op hun eigen terrein in de buitenlucht."

ZIE OOK: Inwoners Sint-Maarten krijgen water en voedsel van Rode Kruis 

Naast de eerste levensbehoeften is het dan ook nodig dat er meer opvangplekken komen, en materialen om de beschadigde huizen te herstellen, zoals dekzeilen, hamers, spijkers en ander gereedschap.   

 

Nationale actiedag

Hoewel 4,3 miljoen euro al een mooi beginbedrag is, is alle hoop gevestigd op de  nationale actiedag voor Sint Maarten die morgen wordt gehouden. Het evenement, een samenwerkingsverband tussen RTL, NPO en SBS, wordt uitgezonden vanuit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. 

Er wordt geschakeld naar locaties in Nederland en op Sint-Maarten waar ook inzamelingsacties aan de gang zijn. Doel is om Nederlanders te informeren over de situatie op het getroffen eiland en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers via het gironummer van het Rode Kruis.

Topnieuws