Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 november 2017 17:19

Agent die Mitch Henriquez arresteerde, had nooit 'zo'n sterke man meegemaakt'

De agent die terecht staat voor de fatale arrestatie van Mitch Henriquez had 'nog nooit eerder zo'n sterke man' meegemaakt. Dat vertelde hij tijdens de rechtszaak tegen hem en zijn collega in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol.

"Dit wordt een hele kluif dacht ik gelijk. We hadden met vijf agenten moeite om hem onder contole te krijgen", vertelde de anonieme agent.

Henriquez werd aangehouden na een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark juni 2015. Hij riep meerdere keren dat hij een wapen had en weigerde te vertrekken. Toen de politie de Arubaan wilde arresteren, weigerde hij zich over te geven. De vijf agenten sloegen Henriquez, gaven hem een knietje, veegden pepperspray in zijn ogen en pasten de omstreden nekklem op hem toe.

Als Henriquez handboeien om heeft, is zijn verzet gebroken. Sterker nog, hij reageert niet tot nauwelijks meer, ook niet op pijnprikkels. Ondanks dat hebben de agenten er niet voor gekozen een ambulance te bellen maar hem in een arrestatiebus mee te nemen. "De situatie daar was niet veilig. We moesten weg", motiveerde de agent zijn beslissing van destijds.

Verslaggever Jeroen Wetzels deed via Twitter verslag vanuit de rechtszaal:

Ex-vriendin Mitch: 'Hij was een goede vader'

Meer op rtlnieuws.nl:
Nabestaande Mitch Henriquez wil excuses politie: 'Ons leven is gestopt'

Topnieuws