Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 februari 2018 18:07

Advocaat Holleeder wil deal zus Sonja op tafel

Sander Janssen, een van de advocaten van Willem Holleeder, wil precies weten welke afspraken Sonja Holleeder als getuige heeft gemaakt met de Staat als het gaat om de erfenis van Cor van Hout.

Vandaag werd duidelijk dat er vorig jaar afspraken met Sonja zijn gemaakt om haar als getuige in vrijheid te laten verklaren, zonder te beducht te hoeven zijn voor eventuele consequenties.

Betaalde 1,1 miljoen aan justitie

Alles draait daarbij om de criminele erfenis van Cor van Hout, de partner van Sonja Holleeder en de vroegere 'bloedgabber' van haar broer Willem. Sonja sloot daarover al eerder een deal. Om strafvervolging te voorkomen in een onderzoek naar de erfenis betaalde ze toen 1,1 miljoen aan justitie.

Volgens Sonja zit haar broer Willem achter de moord op Van Hout. Vervolgens zou hij de erfenis van Van Hout willen hebben inpikken. Advocaat Janssen betwist dat en vermoedt dat er door Sonja zelf financiële listen met de nalatenschap zijn uitgehaald. Van Hout werd in 2003 geliquideerd.

Sonja legde vandaag en gisteren geëmotioneerde verklaringen af over haar broer. Ze noemde hem een 'vieze hond' omdat Holleeder meteen na de moord op Van Hout geld had geëist.

Stamboom van de Holleeders, geen normaal gezin:

Willem, Astrid, Sonja en Gerard groeien op in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Geen typisch Nederlands gezin.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws