Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 16:37

Aangifte om gevaarlijke stunts bij spoorwegovergang

ProRail gaat aangifte doen tegen de vandalen die een slagboom omver hebben getrokken bij een spoorwegovergang in het Friese Mantgum. De twee jongens werden gefilmd door een derde aanwezige. De beelden worden veelvuldig gedeeld op sociale media.

"We ontvangen veel berichten over de video en ook wij zijn met stomheid geslagen", laat ProRail weten. Een woordvoerder van de spoorbeheerder spreekt over 'ontoelaatbaar gedrag' en wijst erop dat het duo met dergelijke stunts andere weggebruikers in gevaar brengt.

ProRail zegt veel reacties te hebben gekregen op het filmpje. "Je kunt op sociale media zien dat mensen heel verontwaardigd zijn", zegt de woordvoerder, die erop wijst dat dergelijke gevaarlijke stunts een overtreding zijn van de Spoorwet. "We hopen echt dat we die jongens kunnen vinden om ze hierop aan te spreken."

Treinongeval

Het filmpje zou zijn gemaakt bij de spoorovergang op de weg Skillaerd bij Mantgum. De spoorbeheerder brengt in kaart of de mannen daar met hun actie ook schade hebben veroorzaakt. "Als het mogelijk is gaan we de eventuele schade op de daders verhalen."

Onlangs kwamen op het spoor bij Elst twee tieners om het leven door een aanrijding met een trein. Die zouden ze over het hoofd hebben gezien.

Meer op rtlnieuws.nl:
Nieuwe aanpak ProRail moet wisselstoringen voorkomen

Topnieuws