Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 16:03

18 jaar cel voor roofmoord op Feyenoorder in 2003

18 jaar cel voor roofmoord op Feyenoorder in 2003
Eerbetoon in De Kuip in 2003.

De 38-jarige Elvis P. moet achttien jaar de cel in voor vier berovingen in 2003, waaronder die waarbij hij Feyenoord-supporter Udo van Aken (28) doodstak.

De rechtbank in Rotterdam volgt hiermee de eis van de officier van justitie.

De rechtbank vindt doodslag, poging tot doodslag en diefstal met geweld bewezen. Moord ging de rechtbank te ver, omdat er geen bewijs is voor voorbedachten rade.

Een mobieltje en een portemonnee

De berovingen gebeurden in november 2003 in een tijdsbestek van een half uur. Van Aken liep in de Rosestraat in Rotterdam-Zuid toen P. hem beroofde en daarbij met een mes zeker elf keer op hem instak. Hij overleed ter plekke. De buit was een mobieltje en een portemonnee. Een ander slachtoffer werd vier keer gestoken, maar kon ontsnappen.

Het dodelijk slachtoffer was Udo van Aken, een Feyenoord-supporter (zie inzet). Zijn dood leidde tot veel beroering onder de Feyenoord-aanhang. Voor hem werd destijds een stille tocht georganiseerd naar De Kuip.

P. meldde zich aanvankelijk zelf

De berovingen en moord bleven dertien jaar lang onopgelost, totdat de in Frankrijk geboren P. zich in het voorjaar van 2016 meldde op het politiebureau. Hij gaf aan dat hij zich schaamde, bang was en opnieuw wilde beginnen. Maar na enkele verhoren deed P. er het zwijgen toe. De politie deed opnieuw onderzoek.

De rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is om de verdachte te veroordelen. Ze gaat uit van de verklaringen van P. in combinatie met de aangiftes van destijds en technisch bewijs, onder meer vezelsporen.

Beelden van het eerbetoon aan Udo van Aken:

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws