We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 januari 2017 19:47

15-jarige jongen uit Heerlen pleegt zelfmoord na pesterijen

Een 15-jarige jongen uit Heerlen heeft zelfmoord gepleegd omdat hij de pesterijen niet meer aankon. Dat zegt zijn familie. De jongen nam volgens zijn zussen op de laatste dag van de kerstvakantie zijn besluit: hij wilde niet meer terug naar school.

Tharukshan Selvam werd online uitgescholden en op sociale media werden er door anonieme accounts foto's geplaatst onder zijn naam, zeggen zijn zussen tegen de Limburgse zender L1. 

Video: Tharukshan stapt uit het leven

'Niemand praatte met hem op school'

De zussen van Tharukshan kwamen er zeven weken geleden achter dat hij werd gepest omdat hij toen een eerste zelfmoordpoging deed. "Hij vertelde dat hij werd gepest en dat hij zich alleen voelde. Hij zei ons dat niemand met hem praat op school", zegt zijn zus tegen L1. 

De zussen doen ook op Facebook uitgebreid hun verhaal. Ze willen cyberpesten tegen gaan. "De school, zorginstellingen, professionele hulp en begeleiding, waar waren jullie?", vraagt zus Saranya zich af. 


De zussen van de jongen doen hun verhaal om cyberpesten tegen te gaan (Foto: Facebook Thanoshiya Selvam)

Thuis hield de jongen zich sterk, om zijn familie te sparen, zeggen zijn zussen. Na de zelfmoordpoging werd er hulp ingeschakeld, maar toen de jongen zei dat dat niet hoefde, lieten ze hem zomaar gaan, aldus de familie.

Afscheidsbrieven

Tharukshan stapte zondagavond, de dag voordat school weer zou beginnen, uit het leven. "Hij heeft zoveel afscheidsbrieven geschreven naar al de lieve mensen om hem heen, goede vriendinnen, familievrienden, zijn oma, iedereen die hem lief was. Niemand had verwacht dat hij tot dit besluit zou komen. Hem vinden zonder hartslag is het gevolg van gemakzucht door iedereen die hem hulp kon bieden", schrijft zijn zus op Facebook.

De school van de jongen heeft nog niet gereageerd. De gemeente Heerlen laat in een verklaring weten dat de jongen contact had met medewerkers van het Expertiseteam van de gemeente. "Helaas heeft dit dit vreselijke drama niet kunnen voorkomen."

Zondag is er een stille mars voor Tharukshan in Heerlen.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113Online: 0900 0113
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week
Topnieuws