Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Dit artikel verscheen eerder in de RTL Nieuws app in de commerciële bijlage Weekend Magazine.

App StoreGoogle Play
12 september 2017 19:38, in:

Negen levens

Weekendagenda

Van dam tot dam 

De Dam tot damloop is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een evenement van formaat. Duizenden mensen lopen of rennen van Amsterdam naar Zaandam. Komend weekend leggen 87.000 mensen deze afstand af. Zaterdag voor wandelaars, zondag voor hardlopers. Denk je dat je je niet meer kunt inschrijven? Via damloop.nl bieden mensen nog startbewijzen aan en zeker voor het wandelen zijn er nog meer dan genoeg plekken. Voor meer informatie: www.damloop.nl.

Smaakkaravaan in Tilburg

In de hippe Spoorzone in Tilburg komen aanstaand weekend weer allerlei foodtrucks aangerold: sappige hamburgers, verse oesters, Thaise curry's en enorme bbq's. Er zijn dj's, een bluesband en Elvis-liedjes te horen. Dus als het weer een beetje meezit, wordt het een groot feest! www.smaakkaravaan.nl.

Jazz

In Domburg barst Jazz by the Sea komend weekend los. Op verschillende podia, in allerlei cafés en zelfs in de kerken van Oostkapelle en Domburg wordt jazz in traditionele stijl gespeeld (en gezongen). En natuurlijk hoort daar ook een echte streetparade bij. www.jazzbythesea.nl.

Kattenliefde

Ze noemen het bij de Kunsthal zelf "de meest aaibare tentoonstelling van het jaar" en misschien is dat ook wel zo. Bij veel mensen maken katten namelijk iets los... en zo ook bij kunstenaars. Er hangen 'kattenschilderijen' van - natuurlijk - Henriëtte Ronner-Knip, Karel Appel, Picasso en Walasse Ting naast de beroemde kattenfoto’s van Marie Cécile Thijs. www.kunsthal.nl.

Rotterdamse Kost

En ben je toch in Rotterdam? The Kik, Jett Rebel, Nielson en vele anderen maken van Rotterdamse Kost veel meer dan weer een foodfestival. Hier spelen muziek en theater een belangrijke rol. Naast eten natuurlijk, want bekende Rotterdamse restaurants en winkels laten hun waren proeven. Er is zelfs een echte schnitzelstube! En natuurlijk allerlei kidsactiviteiten met als hoogtepunt een wedstrijd hotdogs eten. rotterdamsekost.nl.

 

Wat leuk dat je er bent! Vind je ons ook leuk? Volg ons dan op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief!