Magazine

Op je lijf geschreven: slimme online shops

10 mei 2017 12:15 Aangepast: 28 juli 2017 04:00

De vakantie komt eraan en je kan wel een leuke nieuwe outfit gebruiken. Maar met een lentezonnetje op je bol heb je wel wat beters te doen dan van pashokje naar pashokje te sjokken. Online shoppen dan maar, maar dat betekent ook vaak: de helft weer terugsturen omdat het niet past. Gelukkig zijn er steeds meer webshops waar je je hart op kunt halen. Bij deze online shops scoor je (bijna) altijd items die je perfect gegoten zitten.

Thumbnail

Kleding speciaal voor jou gemaakt

Zo is er de Amerikaanse webshop Cala die aan de hand van een reeks foto’s en persoonlijke gegevens, zoals je lengte en gewicht, ervoor zorgt dat je kleding kunt kopen die speciaal voor jouw maat worden gemaakt. Je leest het goed: de kleding wordt precies op jouw maat gemaakt. In de webshop kun je kiezen uit ontwerpen van nieuwe designers. Dat betekent dat je in de toekomst nooit meer een miskoop doet. Een nadeel: aan deze unieke kleding hangt wel een fiks prijskaartje en dat is dan weer jammer.

Thumbnail

Ideale maat wordt berekend aan de hand van een nieuwe tool

Gelukkig kunnen we het dichter bij huis zoeken en ook wat goedkoper. De Spaanse modeketen Zara heeft namelijk sinds kort een nieuwe tool op hun webshop gezet. In deze tool vul je je lengte, gewicht en pasvorm in (strak, normaal, oversized) en op basis van deze gegevens wordt je ideale maat berekend. Je vindt de tool 'welke maat past mij?' onder 'selecteer maat'.

Thumbnail

De perfecte beha

Wat misschien voor vrouwen nog wel de grootste ramp is, is het shoppen van een goede beha. Er is zoveel keuze en uit talloze onderzoeken blijkt ook nog eens dat we vaak de verkeerde beha kopen. Bij de shop Lincherie is dat na één passessie voorbij. Hiervoor moet je wel eenmalig naar de fysieke winkel in Amsterdam, maar daarna is het shoppen voor beha’s een feestje. Lincherie heeft namelijk een slimme 3D-scan spiegel die binnen 1 minuut je maten precies meet en aangeeft welke beha’s het beste zijn voor jouw borsten en lijf. Je krijgt dan je eigen Shape-ID waarmee waarmee je in de toekomst altijd de perfecte beha kunt kopen.

Thumbnail

Nina Verberne is vergroeid met haar smartphone en heeft haar eigen techwebsite voor vrouwen Girl in a Tech World daarnaast is ze techredacteur bij Bright. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige knowhow te delen!​

`