Magazine

6 bijzondere wijnetiketten

01 juni 2016 15:59 Aangepast: 02 juni 2016 12:08

Thumbnail

Om de week nemen de gezusters Van der Hoek van wijnhuis Numero V je in hun column mee in de wereld van wijn. Dit weekend tippen ze wijnetiketten die een lijst verdienen.

Wijn maken is een kunst op zichzelf en als het etiket er ook nog eens mooi uitziet, is de cirkel rond. Je kunt ervan uitgaan dat de wijnmaker veel zorg heeft gedragen voor de wijn in de fles, als hij ook de moeite heeft genomen om de buitenkant er net zo fraai uit te laten zien. 

De opmars van de nieuwe wereldwijnen brengt vele vernieuwingen met zich mee voor zowel de productie als voor het design van de fles en etiket. Europa kan niet achterblijven en daarom zie je steeds meer Europese wijnhuizen die het klassieke etiket met een kasteel erop laten varen. We tippen een paar ware kunstwerkjes. 

Arrogant frog

Thumbnail

Arrogant frog biedt mooie wijnen van klassieke druiven zoals merlot, cabernet sauvignon, sauvignon blanc, maar ook de klassieke GSM blend (grenache, syrah, mourvedre). De kikker speelt het hoofdpersoon op alle etiketten, wat een komische noot geeft aan de fles. Deze wijnen zijn  goed verkrijgbaar bij Gall & Gall.

Finca de la Rica

Thumbnail


Op de etiketten van wijnhuis Finca de la Rica uit de Rioja streek vind je woordpuzzeltjes, doolhoven en etiketten waarbij je door het volgen van nummers zelf een tekening op het etiket kan tekenen. Zo maak je zelf een kunstig etiket.

Le Marie vini

Thumbnail


De wijnen van Le Marie Vini komen uit de Barges, een klein gebied in Piemonte, Italië. Dit wijnhuis maakt heerlijke wijnen waaronder Blanc de Lissart, een mooie aromatische witte wijn met geuren van van peer, citrus en een hint van salie. De wijnetiketten van Le Marie Vini zijn ware kunststukjes. Op veel van hun flessen speelt een clowntje de hoofdrol. Blanc de Lissart is verkrijgbaar bij Numero-V.

Sexy Frizz!

Thumbnail


De broers van weingut Emil Bauer gooien het over een hele ander boeg. Ze zetten uitdagende teksten op het etiket zoals 'All you need is love!', 'Sexy Frizz!' of 'My head says gym. But my heart says Sauvignon Blanc!’ De wijnen zijn lekker fris en goed betaalbaar. Via Wine in Black zijn er regelmatig aanbiedingen van dit wijnhuis beschikbaar. 

Drink Warhol

Thumbnail


Chateau Mouton Rotschild is een van de meer bekende wijnhuizen uit Frankrijk met een rijke historie. Al sinds de Tweede Wereldoorlog brengt dit wijnhuis ieder nieuw oogstjaar een speciaal etiket uit met daarop een bekend kunstwerk. Door de jaren heen zijn hebben heel wat beroemde kunstenaars met hun werk op het etiket mogen prijken zoals Picasso, Miró, Chagall, Dali en een aantal jaren geleden Jeff Koons. Het is een mooie traditie die nog steeds voortgezet wordt. Een overzicht van alle etiketten is te zien op hun website.

Bruut etiket

Thumbnail


Het Champagnehuis Louis Roederer vroeg Philippe Starck om hun Brut Nature 2006 van een nieuwe look en feel te voorzien. Het resultaat mag er wezen. De Champagne van Louis Roederer is overigens een van de beste. Met name de Cristal van Roederer is erg gewild onder rappers vanwege haar exclusieve karakter en bijbehorend prijskaartje. Wij hebben een Louis Roederer Brut Premier van het huis gedronken met een iets aangenamer prijskaartje. Zeer lekker, een mooie mousse die niet overdreven lang blijft hangen en een heerlijke afdronk heeft. Een absolute aanrader!

Volg Weekend Magazine op Facebook en Instagram. En wees als eerste op de hoogte van winacties via onze nieuwsbrief!

`