Ga naar de inhoud
Magazine

3 fotobewerkingapps om je roadtrip vast te leggen

Ga jij deze zomer een roadtrip maken? Lekker cruisen door Europa? Of gewoon lekker een dagje door eigen land? Dan moet je deze dag natuurlijk wel helemaal vastleggen. Nina van de techwebsite Always w/ tipt haar 3 favoriete fotobewerkingapps waarmee je elk kiekje dat je maakt nog mooier kunt maken!

1. ENLIGHT

De fotobewerking app die afgelopen jaar ‘App van het jaar’ werd, mag uiteraard niet ontbreken in je mapje fotobewerking apps op je telefoon. Goedkoop is ‘ie niet, maar je tovert er al je foto’s mee om tot ware kunstwerkjes. Enlight is een beetje de photoshop app voor de iPhone. Bovendien staan er verschillende tutorials in de app zodat je zelf super makkelijk aan de slag kunt. Blend foto’s in elkaar, haal oneffenheden weg, pas de kleur aan, kies voor unieke filters en pas lichteffecten aan. Vooral doen; heel veel oefenen en proberen – op deze manier kom je erachter wat jij tof vindt en maak je jouw roadtrips foto's nog spectaculairder.

Prijs: €3,99
Beschikbaar voor: iOS

2. SNAPSEED

Snapseed werd in 2011 gekroond tot dé fotobewerking app van het jaar. De app is nog steeds favoriet bij grote Instagrammers omdat je veel kleine tweaks handmatig kunt toevoegen.  Als je de eerste keer de app gebruikt, krijg je een paar handige tips & tricks. Maak hier gebruik van(!), klik niet te snel door – iets wat ik normaal wel altijd doe! Een foto toevoegen doe je door op het camera-icoon met het plusje te klikken. Vervolgens tweak je de foto door alle functies die onderaan staan. Klik bijvoorbeeld op Details om je foto scherper te maken. Door middel van handige swipe bewegingen verbeter je de basis instellingen. Als je van boven naar beneden swipet op de foto krijg je een menu waaruit je kunt kiezen. Swipe je van links naar rechts dan pas je de foto aan. Snapseed staat bekend om zijn subtiele veranderingen.

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS Android

3. VSCO CAM

Grote kans dat ‘ie al op je smartphone staat. Zo niet? Downloaden! VSCO cam is super populair onder zowel iPhone als Android gebruikers. Het is een fijne app voor het gebruik van subtiele filters en het aanpassen van je exposure of contrast. Geef je foto een kleurtje mee of pas de helderheid van de foto eens flink aan voor een mooie lichte foto. Ook fijn de hashtag #vscocam doet het ook goed op Instagram! Je moet ‘m even goed onder de knie krijgen, maar daarna kan je niet meer zonder!

Een vlugge how to, to get you started: Als je de app opent, kun je direct ’n foto maken, maar je kunt ook foto’s toevoegen dit doe je door om het kruisje te tikken linksboven en vervolgens op het plusje te tikken. Je importeert eerst je kiekjes. Als je de foto wilt bewerken, tik je op de foto en vervolgens op het mengpaneel. Allereerst kom je in het filter menu waar je keuze hebt uit verschillende mooie filters ´en er zelfs ook nog een aantal kunt kopen. Door op het pijltje onderaan te tikken kom je in het gereedschap menu. Hierin zitten tools als contrast, brightness, saturasion en blur. Met de U-turn pijl maak je de hele foto weer clean. #tipvannien: probeer alle foto's van je roadtrip in één stijl en filter te houden voor 'n mooi resultaat! 

Prijs: gratis
Beschikbaar voor: iOS & Android

Thumbnail

http://www.alwayswith.nlNina Verberne is vergroeid met haar iPhone en chief editor van Always with, dé techsite speciaal voor vrouwen. Ze vindt niets leuker dan met jou haar favoriete apps en handige know-how te delen!