In samenwerking met Fontaine Uitgevers

Burgertje voor papa

13 juni 2018 18:15 Aangepast: 14 juni 2018 16:00

Geef je vader een stevige hamburger te eten op Vaderdag, dat zal-ie lekker vinden! In de Verenigde Staten is de hamburger op twee dikke plakken brood een klassieker voor de lunch. Het standaard bolletje met sesamzaadjes is door de grote fastfoodketens populair gemaakt. Maar met boerenbrood is het echt heel erg lekker!

Ingrediënten voor 4 hamburgers:

  • 600 g rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • halve bos bladpeterselie
  • 10 g zout
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 2 eetl. zonnebloemolie

Extra ingrediënten:

  • 2 uien
  • 4 augurken
  • 4 plakken oude kaas
  • 8 dik gesneden plakken wit boerenbrood
  • ketchup

Bereiden:

Pel de ui en snijd in blokjes. Pel de knoflook en hak grof. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder het zaad. Snijd het vruchtvlees grof.

Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze grof.

Meng de zojuist gesneden en gehakte ingrediënten met het zout, de rodewijnazijn en de zonnebloemolie door het gehakt.

Verdeel het gehakt in vier gelijke porties en vorm er hamburgers van. Laat de hamburgers minstens 2 uur rusten in de koelkast.

Stook de barbecue op. Pel intussen de uien en snijd ze in dikke plakken. Snijd elke augurk in de lengte in plakken.

Leg de hamburgers en de plakken ui op het rooster.

Draai de burgers en de ui na anderhalve minuut een kwartslag en gril nogmaals anderhalve minuut. Zo krijg je zo'n mooi grilpatroontje. Keer de hamburgers en de plakken ui, de ui kan al in ringen uit elkaar vallen. Leg op iedere burger een plak oude kaas. Gril opnieuw anderhalve minuut, draai ze weer een kwartslag en gril nogmaals anderhalve minuut.

Verdeel de plakken augurk over vier plakken brood. Spuit er ketchup naar smaak op. Beleg met een burger en de gegrilde uiringen. Dek af met een plak brood en serveer!

Hete kolen compleet
Dit recept komt uit het nieuwe boek Hete kolen compleet, hét complete handboek voor de kamado. Steeds meer mensen koken met de kamado, een van oorsprong Japanse kleioven, zoals de Big Green Egg, de Kamado Joe en de Primo. Dankzij de techniek van de kamado kan je het hele jaar door grillen en barbecueën, ongeacht het Hollandse weer. Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas bespreken dit boek niet alleen de nieuwste technieken en nieuwste accessoires van meer dan 10 kamado-merken, maar geven ook zo’n 100 verrassende recepten voor vlees, vis, groenten, pizza en zelfs desserts. Voor zowel de beginnende als de gevorderde kamado-kok!

Miniatuurvoorbeeld

Titel: Hete kolen compleet
Auteurs: Jeroen Hazebroek & Leonard Elenbaas
Prijs: € 29,99
ISBN: 978 90 5956 835 8
Uitgever: Fontaine

 

 

 

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`