Recept van de week

Crostini met vijg, ricotta & honing

16 mei 2018 18:48 Aangepast: 12 oktober 2018 08:22

Maak dit weekend eens dit Italiaanse ontbijt. Gebruik rijpe vijgen, zodat ze goed zoet zijn. Je kunt de jam ook met bosvruchten, plakjes perzik of nectarine maken. 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 dikke sneetjes brood
  • 125 g ricotta (of mascarpone)
  • 2 rijpe vijgen of ander zacht fruit, gewassen en schoongemaakt
  • 50 g gepelde walnoten,​ grofgehakt
  • milde vloeibare honing, zoals acaciahoning, om te besprenkelen

Bereiden:

Rooster het brood aan beide kanten. Bestrijk elk sneetje dik met de ricotta of mascarpone. Snijd de vijgen in plakjes, of prak ze als ze heel rijp zijn, en leg op het besmeerde brood. Bestrooi met de walnoten en besprenkel met wat honing.

Toscane
Giancarlo & Katie Caldesi nemen je in dit boek mee op een culinaire, Toscaanse dag. Het ritme van het dagelijks leven is gelijk aan hoe er gekookt wordt: traag en kalm. Tegen een achtergrond van glooiende heuvels neemt Toscane je mee op een culinaire reis door het diverse landschap, waarbij je tradities en kooktechnieken leert kennen die deze regio zo kenmerkend maakt.

Miniatuurvoorbeeld

Titel: Toscane, simpele recepten & feestmaaltijden uit Italië
Auteurs: Giancarlo & Katie Caldesi
Prijs: € 24,95
ISBN: 9789461431875 
Uitgever: Good Cook

 

 

 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`