Ga naar de inhoud
In samenwerking met Stoptober

Mooier haar, betere seks

Ja ja ja, je weet het best: stoppen met roken is beter voor je gezondheid. Geen zwarte longen, minder kans op hart- en vaatziekten, noem maar op. Maar wist je ook dat er talloze andere redenen zijn om die peuk voor eens en voor altijd uit te drukken? Hieronder vind je de elf beste. En heb je zelfs dan toch nog een steuntje in de rug nodig om de stap echt te nemen? Doe dan mee met Stoptober: vanaf 1 oktober 28 dagen niet meer roken. Een glanzende bos haar en een ineens wel heel spannend seksleven liggen binnen handbereik. 

 1. Nooit meer rillend van de kou onder afdakjes of in kille rookruimtes vertoeven. Hoe fijn!
   
 2. En dat zorgt weer voor minder verkoudheidjes waar je als roker toch al meer kans op had en moeilijker en langzamer van genas.
   
 3. Je haar wordt voller, glanzender en zelfs minder snel grijs. Doordat roken de toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar al je organen (dus ook huid en haar) vermindert, heeft dit directe invloed op de conditie van deze organen.
   
 4. Je geeft het goede voorbeeld aan je eigen en eigenlijk alle kinderen. En goed voorbeeld doet nog steeds goed volgen.
   
 5. Je seksleven wordt (nog) beter. Nicotine kan de zin in seks van zowel mannen als vrouwen negatief beïnvloeden. Als dat geen goede reden is…
   
 6. In dezelfde categorie: er hangt niet langer een 'rookgordijn' om je heen. En mensen zijn nu eenmaal liever dichtbij iemand die fris en fruitig ruikt, dan bij iemand die naar een asbak ruikt. En smaakt.
   
 7. Hallo zandloperfiguur! Roken beïnvloedt de verdeling van vet over het lichaam. Naar verhouding wordt er bij rokers meer vet opgeslagen rond de buik en taille. Ongezond én funest voor die o zo gewilde zandloper.
   
 8. Dag kipfilets! Behalve op de verdeling van lichaamsvet heeft roken ook effect op de elasticiteit van je huid. Een negatief effect welteverstaan. Dit maakt dat bepaalde lichaamsdelen zoals je borsten en bovenarmen eerder gaan hangen. Hmm...
   
 9. Tel uit je winst. De gemiddelde Nederlandse roker, rookt vier tot vijf pakjes sigaretten per week. Op maandbasis levert stoppen met roken je dus al gauw €125,- extra op.
   
 10. Misschien wel de beste reden om te stoppen: Amerikaans onderzoek uit 2011 toont aan dat mensen die gestopt zijn met roken, zich gelukkiger voelen dan toen ze nog rookten. De mensen die er in slagen om langere tijd te stoppen, geven hun leven een hoger cijfer, ervaren minder stress en voelen zich gezonder.
   
 11. Minder gaatjes, wittere tanden, frissere adem, minder kans op ontstekingen. Ook je mond wordt er blij van!